Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

de Doinavar in Mancaruri de legume, 19 Feb 2013 | 4191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii branza topita (cascaval)
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3 oua
  • 1 mana de frunze spanac (untisor)
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 100 g soia granulata
  • sare, piper, condimente pentru friptura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor:

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.

Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.

Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.

Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, la 150 grade, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.

Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de moussaka de vinete