Costita de vacuta marinata in bere irlandeza

de mihaelar63 in Vita, 25 Noi 2019 | 2633 vizualizari

 

 In sezonul de iesit la gradina ,de la un moment dat incepi sa saturi de vesnicele gratare . O tava pregatita  partial de acasa si finalizata in aer curat are mare cautare . Sosul care l-am pus la sfarsit pe costita a fost minunat , rivalizeaza si lasa in urma pe departe orice sos ,, de cumparat ".

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg costita de vacuta -sacrificata la tara
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 bere irlandeza rosie - red irish
  • 1 portocala
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 4 foi dafin proaspete -din ghiveci :D
  • ardei iuti -rosu, verde , galben
  • mini-ceapa marinata
  • sare
  • Sos :
  • .......................................................................
  • 4 linguri sos Teryaki
  • 4 linguri sos Worchester
  • 4 linguri ulei rapita
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pasta de wasabi
  • 1lingurita usturoi tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta marinata in bere irlandeza:

  1. Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati .
  2. Curatati ceapa si usturoiul .
  3. Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul .
  4. Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne .
  5.  Infierbantati bere  rosie si o rasturnati peste costiota si legumele pregatite pentru marinat .
  6. Puneti un capac peste vas si lasati la marinat pana a doua zi .
  7. Dupa ce  carnea cu marinada s-a racit, o puteti muta intr-un loc rece sau in frigider .
  8.  A doua zi se prepara un sos din ingredientele date .
  9.  Se scoate costita din marinada si se tranfera intr-o tava .
  10. Pentru ca mi-a parut costita prea seaca , am adugat cateva feliute de slaninuta pentru gust .
  11. Puteti pastra ceapa si usturoiul in tava .
  12. Portocala se se stoarce peste carne  .
  13. Distribuiti sosul peste carne .
  14. Se da tava la cuptor , intai se pune folie deasupra sa se inabuse carne . Apoi se scoate folia sa se rumeneasca .
  15. La servire decorati cu rondele de ardei iute divers colorate si cu ceapa marinata .
  16. Garnitura noi am avut cartofi copti si salata de varza verde .

            Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Ultima parte a prepararii se poate face si in aer liber pe un gratar bine incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta marinata in bere irlandeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta asiatica de Vita cu sos de soia si legume