Cosulete cu crema de branza si somon

de Criss in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 9555 vizualizari

 

Azi va prezint niste aperitive cu crema de branza si somon afumat. De Masterchef spunea Alex. :) De fitze zic eu. :) Si asta pentru ca somonul e dupa parerea mea un peste de fitze. Nu prea inteleg de ce, pentru ca nu ne-a dat pe spate. E intr-adevar un peste bun, dar dupa parerea mea nu se justifica pretul exagerat de mare al acestui tip de peste. Dar in fine, eu m-am bucurat ca a mancat si Alex si chiar i-a placut tare mult acest aperitiv.
Pentru cosulete am folosit un aluat clasic de tarta. Nu pot spune ca am fost incantata de cosulete, am vazut pe net o varianta de aperitive cu somos si crema de branza dar cosuletele erau facute din cartofi rasi amestecati cu ou si faina. Am sa incerc acea varianta cu proxima ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 10 cosulete:
  • -150 g faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -80 g unt rece
  • -1 ou
  • -1 lingura apa rece
  • +
  • -1 cutie crema de branza Almette cu verdeata
  • -3 linguri smantana
  • -100 g somon afumat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de branza si somon:

Pentru cosulete, se pune faina amestecata cu sare si praf de copt intr-un castron. Se adauga untul taiat cubulete, se framanta cu degetele, apoi se adauga oul si apa rece. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider pentru o ora. Apoi se intinde pe planseta, se decupeaza 10 cercuri care se pun in cosuletele de tabla, se inteapa cu furculita sa nu se umfle tare si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 20-25 minute. 

Crema de branza se mixeaza cu smantana. Se adauga sare daca mai e cazul, se pune in cosulete. Deasupra se pun bucati de somon stropite cu putina zeama de lamaie si se orneaza cu rondele de masline si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

05.01.2014, 20:26

Fain arata

Tuxedo 1

06.01.2014, 03:27

arata foarte frumos!

mady90 1

07.01.2014, 12:08

Am incercat-o eu de revelion pe cea cu cartofi rasi ... si nu este mare scofala! o sa incerc varianta ta cu proxima ocazie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu somon