Cosulete de toamna cu struguri si zmeura

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Sep 2010 | 5132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 gr unt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr faina
  • pentru umplutura:
  • 400 ml lapte + 1 praf budinca vanilie
  • fructe ( la alegere )
  • fulgi de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de toamna cu struguri si zmeura:

untul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit

in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar;

la final se incorporeaza si faina cernuta in prealabil.

compozitia se da la rece pentru 3 ore.

intre timp se tapeteaza o tava cu hartie de copt si la randul sau se da la rece ptr cca o jumatate de ora; cand tava e suficient de rece , trasam pe ea cercuri ( ne folosim de gura unui pahar) si in interiorul acestor cercuri intindem aluatul in strat foarte subtire. Ideal ar fi ca prin aluat sa se vada tava

se da totul la cuptor ptr cca 10 min ( depinde si de cuptor) , pana camd observam ca aceste cerculete devin aurii

cat sunt calde, cerculetele se desprind usor cu o spatula din tava, apoi se aseaza intr-o forma de briose ( ca sa isi ia forma de cosulet; daca nu avem forma de briosa la putem pune in cesti de cafea); se lasa in forma ptr cca 5 min. , pana se racesc.

la final se umplu cu budinca de vanilie si se decoreaza cu fructe de sezon si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de toamna cu struguri si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vanilla 1

29.09.2010, 10:55

cred ca merge bine si cu alte fructe!!!sau poate chiar sarate ca si aperitiv!!!

alinutza1983 1

29.09.2010, 18:46

da nadina ! de pe meleagurile Irinei Loghin! ...multumesc inca o data fetelor!

Laly 1

29.09.2010, 23:43

Ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj