Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez

de reisnaor_2006 in Porc, 10 Mar 2016 | 5198 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa care ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de cotlet
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 50 gr ulei de masline
  • Ptr sos:
  • 100 ml apa
  • 3 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati
  • coriandru
  • ghimbir
  • chimen
  • boia de ardei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 300 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 100 gr de unt
  • apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez:

        Cotletul de porc l-am condimentat pe ambele parti si l-am asezat intr-un vas de yena.Am pus peste carne vinul si uleiul de masline si am dat vasul la cuptor la temperatura de 200 grade pana s-a rumeni carnea.

         Separat intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru sos pana sau omogenizat.Cand carnea a fost aproape gata am turnat in vasul de yena sosul format si am mai lasat 10 minute la cuptor.

         Untul se topeste intr-o cratita ,adaugam ceapa taiata marunt si o calim,orezul  spalat,sare si complectam cu apa lasan-d la fiert la foc potrivit.Servim cotletu cu garnitura de orez si muratura,eu am avut hasca.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Orezul trebuie lasat sa fiarba la foc mic ca sa nu se prinda de fundul cratitei.

2

Orezul se gateste la foc mic, avand grija sa nu-si schimbe culoarea, pentru a pastra amidonul in boabe, altfel, amidonul se va raspandi in tot vasul, iar orezul se va transforma intr-un lipici necomestibil.

3

Cotletul daca nu il faceti la cuptor,dupa ce l-ati marinat il puteti praji in tigaie pe ambele parti cca. 3-4 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

10.03.2016, 22:22

Te-ai dat cu chinezii? )))

mirela0911 1

11.03.2016, 19:52

Ce bunatate ai facut!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 12:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana