Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 11 Iun 2017 | 3571 vizualizari

 

Cotletul de porc, cu sau fără grasime, depinde cum preferă fiecare, este o mâncare sățioasă, iar dacă îi asociem niște cartofi natur și o salată de varză, atunci avem un meniu foarte bun și consistent.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 varză nouă
  • condimente (sare, piper, ierburi de Provence, Hot &Spicy)
  • 50 grame de unt
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur:

Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.

După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din când în când, se întorc cotletele și se stropesc cu sosul din tavă. Când sosul a scăzut și cotletele s-au rumenit, se oprește focul la cuptor.

Cât timp cotletele sunt în cuptor, se curăță, se spală și se taie cartofii, după care se pun la fiert, în apă cu sare, la foc iute. Când sunt fierți, se oprește focul și se scurge apa, cartofii fiind astfel gata pentru a fi serviți.

Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel și mărarul.

Se curăță, se spală și se taie fin varza, după, care se lasă 5 minute în apă cu oțet și sare. După ce s-a pătruns de aceste condimente, se scoate și se amestecă ușor cu mărarul tăiat fin. Dacă mai este necesar, se mai poate condimenta cu sare. Cine vrea, poate turna peste această salată cîteva picături de ulei, sau de oțet, dacă mai este nevoie.

Se montează farfuria. Se pune în farfurie cotletul, cartofii fierți, peste care se pun așchii de unt, din belșug și frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Se servește cu salată de varză, sau cu orice altă salată preferată.

TIPS-URI

1

Cotletul de porc fiind o carne mai slabă și mai uscată, e bine să fie luate felii cu puțin grasime care va da gust bun mâncării, chiar dacă nu se mănâncă grăsimea.

2

Pentru că este o carne mai uscată, e bine să fie bătută și ținută puțin în baiț, ca să se frăgezească.

3

Nu lăsați carnea să se ardă în cuptor, chiar dacă vă place mai bine "făcută", pentru ca astfel se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon