Covoras pufos cu cirese

de ancutaCH in Prajituri, 1 Aug 2012 | 2926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 600g cirese
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covoras pufos cu cirese:

Se separa ouale. 

Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se adauga untul topit.

Se incorporeaza si albusurile batute in compozitia de galbenusuri, iar apoi amestecand usor se incorporeaza si faina cernuta si praful de copt (amestecat cu faina).

Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt si presarata cu faina.

Se presara ciresele pe deasupra si se da tava la cuptor la foc potrivit cam pt 40-45min.

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se pudreaza cu zahar pudra si cu zaharul vanilat.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ceai, lapte sau cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese