Cozonac

de ana in Dulciuri, 2 Apr 2010 | 10922 vizualizari

 

Dupa cativa ani de incercari ,fel si fel de retete anul acesta am gasit reteta potrivita ,asa cozonac face o singura persoana (pe care o cunosc) si care nu da reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am preparat la masina de paine
  • 3 oaua
  • 300 ml lapte
  • 700-750 gr faina 
  • 200 ml ulei
  • coaja de lamaie ,vanilie,rom
  • 40 gr drojdie
  • Crema
  • 1 cana zahar
  • 2 albusuri 
  • cacao 
  • rom
  • nuci,stafide,rahat(dupa  preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se clocoteste laptele cu zaharul si se lasa cam 5 minute sa se odihneasca .Intre timp intr-o canita punem 3-4 linguri de lapte caldut cat sa dizolvam drojdia ,1 lingurita de zahar si presaram putina faina deasupra (o lasam la crescut) .Laptele fierbinte il turnam peste faina si dam drumu la masina ori ne apucam sa amestecam cu o lingura ,e ceva de munca.Dupa ce am incorporat toata faina punem galbenusurile frecate cu putina sare ,albusurile batute spuma ,mirodeniile si drojdia din canita.Framantam pana s-au incorporat bine ,apoi punem cate putin ulei caldut (nu pe tot odata) si framantam dupa caz,la masina il lasam la programul de framantat ,la mana il framantam cam 10 minute .Il punem la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim crema.Batem 2 albusuri spuma cu 1 cana de zahar le batem  pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam cacao ,rom si nucile taiate.

Cand e gata aluatul il impartim in 2 (ies 2 cozonaci medii) sau in 4 daca vreti impletit.intindeti cu mana coca ungeti cu crema (nu multa ca iese din rulou) si rulam.Punem in tavi sii lasam la crescut cam 1 ora.

II coacem la foc mic (depinde de cuptor ,eu am pe gaz si cam parleste,ca sa nu ii ard am pus tava de cuptor dedesupt si am copt cam 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ana 1

03.04.2010, 11:17

o sa pun dupa Pasti

ana 1

03.04.2010, 11:20

am taiat numai un coltisor ca nu mai puteam de curiozitate.

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 17:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci si pasca a la Piatra Neamt