Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2014 | 2647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 500 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 100 gr. smantana
  • 15 gr. drojdie
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (rasa) de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 legatura de leurda
  • rozmarin uscat dupa gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin:

Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust.

Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai adaugam cate o lingura cu ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Intindem pe masa infainata aluatul, ungem un strat de umplutura,apoi rulam aluatul ca pentru cozonac si il asezam in tava unsa cu ulei. Peste aluat ungem cu o pensula de silicon pasta de leurda, lasam inca 20 minute cozonacul la dospit,apoi dam tava in cuptorul preincalzit si lasam cozonacul la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

marcela1979 1

09.05.2014, 06:26

super

Pushaa 1

09.05.2014, 11:06

arata bine!

laura_n 1

09.05.2014, 13:31

foarte misto! bravooo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de somon cu branza de capra si caviar