Cozonac cu rahat,de post

de diaconta in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 5493 vizualizari

 

Am pregatit  această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
 
Pe blogul ei  si aici,pe pagina ei de bucataraş veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte de soia
  • 100 ml suc de portocale
  • 7g drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • Vanilie
  • Coaja de potocala
  • 300 g rahat
  • Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat,de post:

Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.

Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.

Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.

Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

La final am adaugat si uleiul.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.

L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.

Am împartit  aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.

Le-am rulat si apoi le-am împletit.

Am asezat  aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

 

La final l-am uns si cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat,de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si legume la CrockPot - reteta video