Cozonac pufos

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 33170 vizualizari

 

PUFOS SI GUSTOS

 

INGREDIENTE

  • 1,3 KG FAINA
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie 60 g
  • 3-4 vanilii
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • putin lapte
  • cacao,stafide,nuca sau rahat,mac
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)

Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi

Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi fiecare parte in 2 deci 6.

Se intinde fiecare parte si se pune cacao, nuca cu zahar, rahat ....si se ruleaza apoi se impletesc cate doi.

Se pun in tava unsa de cozonac si se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se ung cu ou si se pune mac sau se lasa simpli

Se pun la cuptor la foc potrivit

Cand s-au copt nu se scot imediat din tava se mai lasa putin, apoi se scot si se aseaza intr-o parte nu drept pentru a nu se lasa in jos fiind cald si greu de la compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu urda si lapte batut