Cozonac secuiesc

de Alinutza80 in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 28724 vizualizari

 

Am vazut reteta la d-na Lia mai demult ,dar abia acum am reusit sa strang mai multe tuburi de carton de la hartia de bucatarie ,pentru forme.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare

Sirop

  • 200g zahar
  • 100ml apa

Glazura

  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac secuiesc:

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.

Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.

Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care  se taia in fasii late cam de 2 cm .

Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara  fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.

Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit,  pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (38)

Alinutza80 1

31.05.2013, 10:58

am invelit tuburile de carton cu hartie de copt ,dar poti sa le invelesti si in folie de aluminiu

RuxyRux 1

31.05.2013, 10:59

O minunatie!

Alinutza80 1

31.05.2013, 11:46

Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu scortisoara