Cozonac Treccia Russa

de RuxyRux in Prajituri, 29 Dec 2010 | 8927 vizualizari

 

By Laura Adamache

Este cred cel mai bun cozonacel pe care l-am mancat vreodata si chiar ii dau de fiecare data dreptate Laurei atunci cand il fac...deosebit, a doua si a treia si a patra( daca mai ramane) e la fel de pufos( nu se usuca) si gustos foarte!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un plic uscata)  
  • 250 gr lapte
  • 90 gr zahar
  • 90 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 50 gr unt si ceva zahar pentru umplutura
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Umplutura a la Ruxy:
  • o cana nuci macinate
  • o cana rahat rupt bucatele
  • 6 linguri cacao
  • o canita zahar( 150 gr)
  • 3 albusuri vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Treccia Russa:

Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr.

Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine are masina de paine scapa usor daca face aluatul la ea si-l  are si gata crescut)

Intindem intr-o foaie aluatul, il ungem cu crema de unt( 50  gr) amestecat cu putin zahar si apoi adaugam umplutura( se amesteca toate ingredientele de la umplutura).

Rulam cozonacul si ii inchidem capetele.

Eu nu am impletit cozonacul ca si Laura deoarece are umplutura foarte bogata si nu risc sa o dau pe afara.( Ii putem rula ca Laura atunci cand este simplu, modul de lucru il gasiti la ea pe blog)

Il punem in tava, il ungem cu ou si il dam la cuptor la 180 grade pentru 45-50 de minute( deoarece are umplutura bogata)...E divin!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Treccia Russa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino