Crantanele cu masline

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 16773 vizualizari

 

Aceasta reteta este inspirata dupa o reteta a Sandrei Lee.
Este o reteta rapida si foarte gustoasa, avand in vedere ca aluatul foietaj este cumparat. Merge foarte bine cu un pahar de bere sau un sprit de vin, crantanelele sunt bune calde dar si reci.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj Linco,
  • 200-250 g masline negre si verzi,
  • 2-3 linguri pasta de tomate,
  • piper,
  • 100 g cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mari,
  • 1 ou.
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantanele cu masline:

Lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece.

Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasca putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crantanele cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

housy 1

03.08.2011, 11:52

arata, si pun pariu k si sunt delicioase!!! o gustare rapida si de efect... va felicit d-na! ideea e minunata, la prima ocazie va fi incercata! si cu siguranta va fi un succes total ...ne plac foitajele si maslinele

claudiaO 1

03.12.2013, 08:53

bun si usor

iry-gabriela 1

12.11.2014, 22:49

interesanta idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Masline marinate grecesti