Creier pane

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 6909 vizualizari

 

Ceva bun de papa cu dedicatie pentru Vladimir - singurul barbat care a rezistat intre noi, care a reusit sa-si castige respect! Bravo! La multi ani!
Noi iubim creierul pane, nu stiu daca lui ii place :)) dar rasfoindu-mi paginile blogului, altceva nu am gasit, nimic dulce, nicio prajiturica, dar vad c-a facut el tort :)) asa ca sper sa fie bine :))

 

INGREDIENTE

O reteta simpla de tot pe care puii mei o adora.Ce e drept..o fac destul de rar :)

  • 500 gr creier porc
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • o lingura smantana
  • un catel de usturoi(optional).
  • ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.

Incingem ulei intr-o tigaie.

Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam usturoiul pisat si smantana.

Luam cu mana cantitati micute de creier pe care le dam prin faina, apoi prin oul batut, prin pesmet si iar prin ou.

Le punem in uleiul incins si le rumenim frumos pe toate partile- cat timp se prajeste pe partea de jos, luati ulei incins culingura si tot puneti deasupra. Astfel, pana o invartiti deja se formeaza o crusta care nu va permite creierului sa se imprastie).
Scoatem intr-un vas in fundul caruia am asezat servetele curate care vor absorbi surplusul de ulei.

Servim cu piure de cartofi si muraturi sau simplu, cu o salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

diaconta 1

31.10.2011, 20:49

Medi,al meu s-a scurtcircuitat demult oare nu ne ia curentul umbland asa cu ...capul gol?

Bucataras Medi 1

31.10.2011, 20:54

nu stiu Dia, ma duc sa ma controlez

Ina 1

31.10.2011, 21:06

ce bunatate am ratat!
Si de ziua lui Motanel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane