Creier pane

de Constelatialeu in Porc, 18 Mai 2016 | 4036 vizualizari

 

Si azi tot unde dai si unde crapa....adica am intrat sa cumpar zahar, ca doar am fost la cules de fragi si capsunele.....si cum am dat eu roata sa ajung la raionul cu zahar, mi-a sarit un ochi pe niste creier proaspat si asa m-o lovit o pofta, mai ales ca arata tare bine creierasul...acum sper ca ma pricopsesc si eu cu vreun neuron in plus, dar tare ma tem ca incep sa guit......:))))) in fine am luat si zahar, am luat si creier si am dat si cautare pe bucataras si m-am oprit in gradina lui Motanel....ca sa ma inspir, ca el e motan de treba.....si-am incredere in ce face....ca le face la marele fix....Concluzie, sunt singura acasa si-mi fac de cap, baietii mei oricum nu mananca chestii pe care eu le mananc, asa ca profit....:))))))

 

INGREDIENTE

cca 500 g creier

  • 2 oua
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

 Mai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el.

Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe sa fiarba lasam cca 3-4 min, apoi scoatem creierul si-l asezam pe servetel sa se raceasca.

Intr-un castron amestecam cele 2 oua cusmantana, sare si piper. cand creierul s-a racit il trecem prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.

Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatele d ecreier. Jumatate din creier l-am dat prin pesmet, cu cealalta jumatate de creier am procedat in felul urmator, in amestecul de ou si smantana ramas am adaugat o lingura faina si-am omogenizat, apoi am tavalit bucatile de creier prin faina si apoi prin oul amestecat cu faina si le-am prajit in ulei.

Scoatem bucatile de creier prajite si le asezam pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, le-am servit cu gogosar si paine cu ceapa.

Gata si pe ziua de azi, imi ajunge cat am mancat....mi-a ramas si pentru maine, ca a fost cam mult pentru mine de una singura....

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane