Crema de branza cu nuci

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 6602 vizualizari

 

Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.

 

INGREDIENTE

  • 200 g crema de branza
  • 100 g branza cu mucegai albastru sau verde, faramitata
  • 50 g iaurt
  • 25 ml vin alb sau rose piper negru, proaspat macinat
  • 120 g miez de nuca
  • 25 g stafide aurii Sultana
  • 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
  • 2 pere, curatate de cotoare si taiate felii
  • felii de paine, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu nuci:

 Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi, pentru decor.

 Intre timp se prajesc feliile de paine, unse cu putin ulei, pe un gratar

 Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin. Se proceseaza pana se obtine o crema omogena.

 Se transfera crema intr-un castron si se combina cu stafide si nuci tocate. Se decoreaza crema cu miejii de nuca ramasi intregi si cu frunze proaspete de marar.

 Se serveste crema pe paine prajita, alaturi de feliute de pere si de un pahar cu Cabernet by ENIRA 2009.

 

TIPS-URI

1

Aceasta crema se poate servi si pe crutoane crocante, in loc de felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza