Cremsnit cu fructe de padure si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 4782 vizualizari

 

Ah, ce dulce nebunie delicioasa!

Umpleti-l cu fructe de padure si capsuni si mancati-l cu inghetata de vanilie.....incredibila combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj de casa
  • 9 galbenusuri
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 9 linguri de faina
  • 125 gr unt
  • 10 linguri de zahar
  • vanilie( dupa gust, eu pun muuuulta)
  • capsuni
  • fructe de padure
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe de padure si capsuni:

Aluatul este cel de foietaj rapid preparat in casa si descoperit de mine de curand .... il fac si-l refac mereu...chiar nu e de renuntat la el :)))) Buuuun!

Am intins cat am putut de subtire doua foi din aluatul foietaj si le-am copt pe rand la 200 de grade  si apoi le-am lasat la racit.

Crema o puteti prepara din timp, este mai bine deoarece are ragaz sa se raceasca bine inainte de a fi pusa intre foi.

Se opreste un pahar de lapte rece din total si restul se pune la foc sa se infierbante impreuna cu zaharul si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu laptele rece si faina( eventual se mixeaza bine) si se toarna usor in laptele fierbinte. Se lasa pe foc in jur de 6 sau 7 minute sa se ingroase, se trage apoi vasul de pe foc si se adauga untul rece. Se amesteca bine sa se omogenizeze crema si se lasa la racit perfect inainte de a fi asezata intre foi.

Se asambleaza cremsnitul, dar cu grija caci foile sunt fragile( m-am ambitionat sa le intind foarte subtire) si se rup usor, eu m-am ajutat si de foaia de copt. Se pune crema din belsug si desigur fructe de padure si capsuni dupa pofta inimii! Se pudreaza cu zahar pudra si se lasa cateva ore bune la rece, asta daca cumva si rezistati! :))))))

Eu am intins foile cat tava aragazului, dar se poate folosi si o tava mai mica.

Cremsnitul e prajitura mea favorita inca din copilarie...asa ca nu-mi lipseste din meniu!

Aluatul de foietaj  rapid il gasiti aici in pagina mea :  

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-rapid-70693.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si capsuni