Creveti cu sos de rosii si branza feta

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 12747 vizualizari

 

In limba greaca Γαρίδες σαγανάκι ( Garides Saghanaki).
Este un preparat ce vine din insula greceasca Amorgos si este apreciat in toat aGrecia. Insula este situata in regiunea de sud a marii Egee, unde este si insula in care eu locuiesc acum.

Am avut si ajutor de bucatar...ea imi zicea pasii :P

Enjoy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 2 cutii cu rosii taiate cubulete
  • 2-3 linguri bulion
  • 250grame branza feta
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 1 ardei gras rosu/galben taiat marunt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de rosii si branza feta:

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am servit altceva tot cu creveti. Totodata crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

 

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ardeiul si se pun la calit in uleiul de masline pana se inmoaie si ceapa se face aurie. Eu le-am pus pe toate gramada la robot si mi le-a tocat marunt.

 

Dupa ce considerati ca s-au calit se adauga cele 2-3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana si jumatate de cana de apa. Se lasa sosul sa scada. Pana scade sosul se spala crevetii si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline care urmeaza a fi data la cuptor.

Se pregateste branza feta, se taie cubulete.

 

Daca a scazut si sosul se toarna peste creveti, se asezoneaza cu condimente si se puna branza deasupra si apoi se pune si patrunjelul.

 

Se da la cuptor pentru 20 minute (maxim 30)  la o temperatura de 180-220 grade celsius.

 

Si dupa...pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de rosii si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

02.08.2009, 16:09

Mama, ce bunatate! cred ca e absolut delicios!

ANCA 1

07.08.2009, 12:04

ce pisa dragutza! iar mancarea..

adry88 1

13.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu garnitura de cartofi si sos de smantana