Creveti la tigaie, cu lapte de cocos

de AlexTeacher in Fructe de mare, 8 Iun 2016 | 8019 vizualizari

 

Nu m-as satura de creveti...creveti si midii. As putea manca...FARA NUMAR ! :D 

 

INGREDIENTE

Crevetii:

  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Lapte de cocos - 200 ml
  • Sare si piper negru – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la tigaie, cu lapte de cocos:

  • Curatati crevetii lasandu-le capul si coada (pentru efect ) - Desi in Spania daca le ceri sa-ti curete crevetii sau servesti clientii cu creveti curatati risti sa ti se dea cu farfuria-n cap sau sa fii impuscat :)))) 
  • Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);

  • Taiati rosiile cherry in 4;

  • Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;

  • Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;

  • Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;

  • Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;

  • Puneti laptele de cocos si amestecati 2 min pana mai scade si se ingroasa - tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;

  • Merg de minune c-un orez la aburi ! Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la tigaie, cu lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

09.06.2016, 07:51

Ce bine arata!

laura_n 1

10.06.2016, 16:17

Imi ploua in gura!

Bya Ralu 1

24.08.2016, 19:18

astia sunt pe gustul meu,o sa-i incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Calamar prajit