Crocobail

de RuxyRux in Mancare copii, 4 Dec 2010 | 7089 vizualizari

 

Un crocodilut umplut cu mere si scortisoara...atat de delicios si atractiv nu numai pentru copii...chiar si pentru noi adultii....

 

INGREDIENTE

Maiaua:
  • 1 pliculet de drojdie
  • 1 lingura zahar
  •  4 linguri lapte cald
  • 2 linguri faina
Aluatul:
  • maiaua plus: 2 galbenusuri batute cu -2 linguri miere si 3 de zahar
  • sare
  • jumatate de cana de lapte
  • aproximativ 50 grame de unt topit (jumatate de stick)
  • faina . cat cuprinde ( mai putine de 500 g dar cat sa fie un aluat nelipicios de consistenta lobului de la ureche)
Merele:
  • 6 mere
  • scortisoara
  • 4-5 linguri zahar
  • vanilie        
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crocobail:

 

Se face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente.

Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut.

Preparam intre timp merele, le curatam, le scoatem casuta cu samburi, le taiem cubulete mici, le amestecam cu zaharul si apoi scortisoara si vanilia si le punem pe foc sa le inmuiem. Daca sunt zemoase punem si cateva linguri de gris.

Intindem foaia ca in imagine, o crestam pe margini si apoi asezam merele.

Inchidem animalutul nostru fasie peste fasie. Punem si sprancenele din bucatica de aluat pe care o taiem cand indreptam aluatul.

Punem si piciorusele tot din aluat, ochii eu i-am pus din goji berry  se pot pune din stafide, apoi ungem cu ou batut si coacem la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute...e delicios, a doua zi e la fel de moale si gustos! Si e atat de amuzant....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crocobail" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

12.01.2011, 13:16

ninina 1

12.03.2011, 18:27

Waw...ce ideee geniala!! Arata superb!!! Sigur o sa fac si eu...sunt curioasa cum o sa fie la gust.....multumesc bucatareasa minunata....

adry88 1

11.05.2011, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere