Crostata cu nutela

de loredanaaa in Prajituri, 12 Feb 2013 | 3827 vizualizari

 

De ziua fratelui i-am facut tort si m-am gandit sa-i fac si o crostata .Acest aluat se poate folosi la mai tipuri: tarte, biscuiţi pască etc.

 

INGREDIENTE

  • 375g faina
  • 125g zahar pudra
  • 1ou intreg si un galbenus
  • 200g unt
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu nutela:

Faina se amesteca cu zaharul,un varf de sare,  coaja de lămâie

Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt.

 Frământaţi totul pana devine o pasta .

Se intinde in forma de salam, înfăşuraţi-o în folie alimentara si puneti-o in  frigider pentru minim o ora 

 Se intinde intr-o tava  rotunda,se pune nutela.Se poate pune si gem

 Deasupra ii puteti face un model in strise,scris sau desen

Dati in cuptor la 180 grade 10 min in functie de cuptorul dumneavoastra pana prinde o culoare aurie

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu nutela" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

loredanaaa 1

12.02.2013, 21:12

multumesc mult la toti,

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:24

interesant si la multi ani sarbatoritului

loredanaaa 1

13.02.2013, 17:53

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crostata cu piersici si caise