Cuib de viespi

de rhalooka in Prajituri, 19 Mai 2014 | 8458 vizualizari

 

Acest preparat poate fi servit ca atare sau impreuna cu un pahar cu lapte la micul dejun. Este satios si foarte bun.
Nu prea ma pricep la framantat aluaturi, insa cu perseverenta am reusit sa duc la bun sfarsit aceasta reteta de doua ori pana acum. Sper sa incercati si voi si sa imi spuneti ce impresii aveti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 300 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuci macinate

Pentru sirop:

  • 400 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie/ rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Pentru aluat: Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa la dospit langa o sursa de caldura.

Pentru umplutura: Se mixeaza bine untul cu zaharul pana devine spuma si apoi se adauga nuca. Compozitia nu va fi prea groasa, asa ca nu trebuie sa va speriati de rezultat.

Dupa ce aluatul s-a dospit,il impartim in 2 parti egale.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie ca de placinta, nu foarte subtire, si adaugam jumatate din crema dupa care rulam totul, ca pe strudel. Dupa ce am realizat "rulada" taiem, cu un cutit foarte bine ascutit, bucati de 5 cm, ca si cand deserul ar fi copt deja.

Repetam procedeul si cu cea de a doua foaie.

Intre timp pregatim cuptorul si tava tapetata cu hartie de copt. Punem bucatie de desert in tava, in "picioare", asfel incat sa vedem umplutura. Lasati o distanta  de 5 cm intre bucati. Le mai lasam in tava sa se dospeasca pentru inca 15 minute dupa care le bagam in cuptorul bine incins.

Pentru sirop:  Se amesteca bine laptele cu zaharul pana cand se topeste si apoi se adauga esenta dorita.
Cand bucatile de aluat au inceput sa se rumeneasca, se scoate tava si se pune omogen sirop peste fiecare "piesa" in parte. Eu folosesc o pensula de silicon. Apoi se da tava din nou la cuptor pentru inca aproximativ 10-15 minute(depinde de cuptor).

 

TIPS-URI

1

Dupa ce puneti siropul, puteti sa mai presarati nuca macinata peste "cuibul de vispi"

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ina 1

30.07.2014, 22:54

La multi ani!

miki_a 1

30.07.2015, 10:23

La multi ani!!!

mihaelar63 1

30.07.2015, 23:53

La m,ulti ani !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara