Cum se prepara visinata

de Bucataras in Bauturi, 6 Iul 2016 | 9192 vizualizari

 

Cum se prepara visinata. Daca pana acum luai visinata de la vreo ruda, e momentul sa inveti sa o faci tu.

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de visine
  • 300 grame de zahar
  • 500 ml alcool peste 90 de grade din cereale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se prepara visinata:

  1. Cum se prepara visinata
  2. Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal.
  3. Pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu zahar. Atentie, ultimul strat sa fie de zahar!
  4. Ca sa aromatizati putin visinata, puteti adauga la macerarea coaja de la o lamaie sau o jumatate de baton de vanilie.
  5. Inchide-ti sticla si lasati la macerat cam 3 - 4 saptamani
  6. Macerarea in zahar e completa cand in sticla s-a format un sirop dens. E momentul sa adaugam alcoolul, agitam sticla si mai lasam la macerat inca 2-3 saptamani. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se prepara visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

06.07.2016, 19:27

Daaa, e timpul sa facem o visinata sa avem pentru la iarna!

Bya Ralu 1

06.07.2016, 20:37

asta o gustam la intalnire,da? )

tina58 1

07.07.2016, 10:14

Nu este prea tare alcoolul care este si foarte scump? Se poate folosi votca obisnuita?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara visinata