Curcan cu taitei de orez in stil asiatic

de mihaelar63 in Paste, 23 Ian 2010 | 8445 vizualizari

 

grea misiune cu mancarea asta chinezeasca , dar daca puiu mamii vrea ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piept curcan 
  • 400 gr. taitei de orez
  • 400 gr. ardei diferite culori
  • 4 ridichi rosii
  • 4 catei de usturoi  
  • 4 cm radacina ghimbir
  • sare
  • 100 gr. unt
  •  4 linguri sos soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 varf cutit cu praf de curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu taitei de orez in stil asiatic:

  1. carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza  si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii.
  2. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul legumelor si se taie fasii lunguiete si inguste .
  3. curcanul se scoate din tigaie , in untul  ramas se calesc la foc mic legumele cam 3-4 minute [ sa ramana mai mult crude  ,, a la dente ''].
  4. se pune sosul de soia , pasta de rosii si se presara zahar , curry si sare daca mai este necesar ,
  5. se adauga si carnea de curcan .
  6. intr-o oala cu apa in clocot  si sare  se pun taiteii de orez . se opreste focul si se lasa in apa fierbinte 3 minute . nu necesita fierbere.
  7. strecurati taiteii de orez , puneti pe platou sau farfurii si serviti cu curcanu + legume cat preparatul este cald .

TIPS-URI

1

sosul de soia este foarte sarat , adaugati sare la sfarsit numai daca e nevoie .

2

taiteii de orez sunt hipocalorici , deci sunt mai indicati in diete decat cei din faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu taitei de orez in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Brindusa 1

24.01.2010, 21:17

De ce spui ca e grea misiunea? Vad ca te-ai descurcat bine!

Da' pana la urma tot i-ai pus tu un strop de Ardeal (i-ai facut in unt, iar chinezii nu prea au asa ceva in retetele lor).
La fel facea si bunica mea.

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:43

misiunea a fost grea ptr ca paseam pe teren necunoscut mie , despre unt cred ca am citit in ceva reteta , m-am documentat , si pana la urma a iesit din toate amalgamul pe care il vezi .
cert e ca voi mai prepara asa ceva . ne place ,

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:45

ana puiul meu are 21 ani si este student la poli , fiind sesiune nu-i refuz nimic .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu bambus