Curcan in sos de vin alb la cuptor

de FlaviaD in Curcan, 20 Iul 2013 | 4384 vizualizari

 

Felul acesta de mancare, desi suna pretentios, nu este dificil de realizat deloc. Ca sa nu fie doar carne de curcan goala, dupa plac ii mai puteti adauga ceva legume, eu am ales cartofi noi si fasole pastai fideluta. La final veti fi absolut cuceriti de gustul imbietor, iar aspectul e pe masura. Pentru alte retete asemanatoare va astept pe blogul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 2 copane/aripi de curcan 
  • 10 cartofi noi potriviti
  • 200 g. fasole pastai
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 lingurite ulei de masline

condimente:

  • sare
  • piper alb
  • chilli
  • busuioc
  • oregano
  • maghiran
  • 2linguri bulion
  • unt  

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in sos de vin alb la cuptor:

Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de masline. Tot in tava am turnat cam un pahar de vin alb si am bagat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mic. Din cand in cand am mai scos tava din cuptor si am mai stropit curcanul cu ulei pentru a ramane fraged si a se rumeni frumos.

Cat timp curcanul a stat la cuptor, am pregatit cartofii adica i-am curatat de coaja si i-am taiat circular in felii relativ subtiri. Am scos tava de la cuptor si i-am aruncat in sosul din tava, deasupra lor am asezat pastaile de fasole si am presarat condimente din plin. De asemenea am mai adaugat putin vin alb in tava si am mai uns cu putin ulei feliile de curcan. Apoi am mai dat totul la cuptor pentru inca 20-30 de minute.

Cand a inceput sa se simta mirosul imbietor venind dinspre cuptor, am scos tava si peste legume am intins 2 linguri de bulion si cateva feliute de unt. Nu este nevoie sa exageram cu untul fiindca oricum am adaugat deja ulei si nu dorim ca mancarea sa fie prea grasa sau prea plina de calorii, mai ales noi, doamnelor .

Am lasat totul inca 5 minute la coptor si...gataaa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in sos de vin alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de curcan cu tzatziki