Curry de pui, cu orez Basmati indian

de AlexTeacher in Pui, 14 Sep 2017 | 4304 vizualizari

 

Pui cu curry si lapte de cocos este o reteta exotica dar usor de preparat. 

 

INGREDIENTE

  • Muschiulet din piept de pui – 600 gr.
  • Lapte de cocos – 300 ml
  • Praf de curry galben – 1 lingurita
  • Pasta de curry rosu – 1 2 linguri
  • Usturoi pudra – 1 lingurita
  • Ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • Lemongrass – 1/2 buc. tocata marunt
  • Curcuma – 1/2 lingurita
  • Amidon – 1 lingurita
  • Chilli – 1/2 buc.
  • Orez Basmati – 150 g
  • Unt – 30 g
  • Coriandru proaspat – ½ legatura
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui, cu orez Basmati indian:

• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa;

• adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de curry galben, praf de curry rosu sau pasta de curry rosu, curcuma, sare, piper;

• dupa ce puiul s-a rumenit, adauga laptele de cocos si lasa-l sa fiarba;

•  luati un polonic de lichid din compozitie si dizolvati separat 1 lingurita de amidon

• puneti zeama inapoi in tigaie si lasati sa se ingroase;

• luati de pe foc;

• spalati orezul in 3 ape, cu sare si scurgeti-l bine;

• puneti apa pe foc la fiert si adaugati si sare;

• cand a dat in clocot adaugati orezul;

• din cand in cand amestecati orezul cu o spumiera;

 • dupa 10 min scurgeti-l si adaugati putin unt sa se topeasca in el

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui, cu orez Basmati indian" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu curry pe pat de orez