Desert bezele cu crema si arahide

de Ancutsa in Dulciuri, 11 Mar 2020 | 1490 vizualizari

 

De 8 martie, le-am făcut și eu o bucurie alor mei, pregătind bezele (cu noul mix pentru bezele de la Dr. Oetker) în formă de 8, dar și floricele și lebede. Le-am lipit două câte două cu cremă ganache și le-am dat prin fulgi de cocos, iar altele prin arahide sărate, care au echilibrat dulcele bezelelor.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic (185 g) Mix pentru bezele Dr. Oetker,
  • 70 ml apă rece de la frigider,
  • 5 picături colorant alimentar gel roșu Dr. Oetker,
  • Pentru cremă:
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • Arahide sărate, după gust,
  • Fulgi de cocos, după gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu crema si arahide:

 

Pentru bezele: într-un bol încăpător, se amestecă, cu mixerul apa rece de la frigider cu mixul pentru bezele, pentru 6 minute, până se obține o bezea fermă. O parte din bezea (mai multă, mai puțină, după gust) se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roșu, pentru o nuanță delicată de roz.

Se umple un poș pentru ornat și se fac forme de lebede, aripile pentru lebede, apoi se fac și floricele și opturi cu bezeaua colorată în roz, în tăvile pregătite cu hârtie de copt. Eu am obținut 2 tăvi.

Se dau bezelele (se pot introduce ambele tăvi odată în cuptor) la cuptor (nu se preîncălzește), la foc foarte mic, pentru 25 de minute. Eu am ținut și ușa întredeschisă. Se stinge focul. Nu se scot brusc din cuptor (pentru că vor crăpa), ci se lasă să se usuce în cuptor, cu ușa închisă, pentru 1h și 20 min. Au ieșit super, am fost încântată de textura și consistența lor.

 

Pentru cremă: se încălzesc pe baie de abur frișca lichidă cu ciocolata amăruie, până se topește ciocolata. Se omogenizează, se dă la frigider aprox 5-10 minute, apoi se bate cu mixerul până devine cremoasă.

 

Montare și decor: se lipesc bezelele două câte două cu cremă ganache și se dau prin arahide sărate. Deși arahidele sunt sărate, credeți-mă că este o combinație delicioasă! Am dat câteva și prin fulgi de cocos, pentru sora mea.

 

Timp de pregătire: 1h 40min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 10

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/03/bezele-cu-crema-si-arahide.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu crema si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute