Desert bilute nastrusnice din hrisca si morcovi

de costi7hector in Dulciuri, 11 Mar 2018 | 3615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g hrisca
  • 180 g morcov
  • 80 g migdale prajite
  • 100 g frisca
  • 80 g miere
  • 150 g spuma de ciocolata sau crema de ciocolata
  • esenta de rom
  • fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute nastrusnice din hrisca si morcovi:

Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie.

Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata in urma fierberii morcovilor. Cand este gata hrisca, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se maruntesc migdalele la robot.

Morcovii fierti se pun intr-un vas si se blendeaza. Se adauga hrisca si putina supa de morcovi si se blendeaza (cu ajutorul unui bucatarel :D ) pana devine o pasta nu foarte moale. Daca este necesar, se mai adauga supa de morcovi. Se adauga migdalele maruntite, esenta de rom si frisca si se omogenizeaza.

La sfarsit se adauga crema de ciocolata si se incorporeaza. Se formeaza bilute din compozitia de hrisca si se dau prin fulgi de cocos amestecati cu scortisoara. Se dau la rece pentru cateva ore si se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute nastrusnice din hrisca si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème