Desert biscuiti cu cacao

de katty in Dulciuri, 12 Feb 2021 | 1665 vizualizari

 

Vremea rece te imbie sa  pornesti cuptorul.Asa m-a imbiat si pe mine astazi, mai ales ca imi facea cu ochiul stampila de sub bradut. Se cerea incercata...
Biscuitii, ce sa zic despre ei.... Incercatii si o sa va convingeti.Zice principalul beneficiar, adica sotul ca daca  le mai aruncam si un strat de ciocolata spargeau toate topurile.Pai, sincer , ma gandisem, dar o dadeam  rau in bara cu ...dieta.

 

INGREDIENTE

  • 90 gr unt 82% grasime
  • 75 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 170 gr faina
  • 45 gr amidon
  • 20 gr cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu cacao:

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam  bine. Intr-un castron punem  faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta jumatate si incepem sa framantam cu mana un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Intindem aluatul pe hartie de copt cu ajutorul unui sucitor. Decupam cercuri.Restul aluatului il framantam si il intindem din nou. Daca avem stampila, puytem face biscuitii cu model. Asezam biscuitii in 2 tavi. Bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 12-15 minute. Scoatem tavile si lasam biscuitii sa se raceasca. Sunt deliciosi langa o cafea, un ceai sau o cana de lapte.

TIPS-URI

1

pastrati biscuitii crocanti intr-o cutie de tabla inchisa etans

2

puteti lipi biscuitii cate doi cu o crema dupa prefferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de casa cu gem de caise