Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 3 Ian 2020 | 2600 vizualizari

 

Biscuiti foarte fragezi si aromati! "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu varf de coaja de portocala rasa
  • 4 linguri de zeama de portocala
  • 2 linguri de mac
  • 1 plic de praf de copt
  • optional – un praf de sofran sau curcuma pentru un plus de culoare
  • 100 g ciocolata + 1 lingura de ulei
Portii: 66
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu ciocolata si portocala:

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.

Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam un aluat moale si nelipicios.

Formam bilute mai mici decat marimea unei nuci si le punem in tava tapetata cu hartie de copt . Presam fiecare biluta cu furculita pentru a-i da o forma frumoasa.

Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru fix 12 minute. Sunt moi dupa ce ii scoatem din cuptor, dar se mai intaresc dupa ce se racesc. Daca ii lasam mai mult vor deveni prea crocanti dupa ce se racesc.

Topim ciocolata cu uleiul, o punem intr-un bol si introducem jumatate de biscuite in ciocolata. Punem biscuitii pe hartie de copt pana cand se intareste ciocolata.

TIPS-URI

1

Ies aproximativ 65-70 de miscuiti, depinde si cat de mari ii faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi