Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

de Gabriela_Gh in Dulciuri, 8 Noi 2018 | 3164 vizualizari

 

Iubesc ciocolata buna! Mie imi place sa fac aceste bomboane, pentru ca sunt foarte bune, se fac usor, nu au zahar si sunt la indemana cand am pofta de ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. unt de cacao
  • 1 lingura ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 75 gr cacao alcalina
  • 50 ml sirop de artar(sau miere lichida sau sirop de agave..etc dupa preferinta)
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • un varf de lingurita cardamon macinat
  • un varf de lingurita tumeric
  • 50-60 gr de visine deshidratate
  • 30-40 gr migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale:

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.

  In timp ce se toposte untul, cernem cacaua si pregatim formele de ciocolata, punand in fiecare cate o visina si o jumatate de migdala.(dupa preferinta).

   Cand s-au topit untul de cacao si uleiul de cocos, adaugam peste cacao, sarea, siropul de artar, cardamonul, tumericul, esentele, uleiul de cocos si untul de cacao topit.

  Amestecam pana se incorporeaza si omogenizeaza totul.

  Turnam ciocolata in forme (eu am folosit un pos ) si o bagam la frigider. In aproximativ 30 de min se poate scoate din forme si servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ancutsa 1

08.11.2018, 22:11

O bunatate!

mirela0911 1

09.11.2018, 08:23

Daca-s cu visine sunt si mai bune!

gaby_gabytza 1

15.11.2018, 09:20

Superbe 🌹🌹🌹

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desertul bucatarasului pofticios: banane cu cafea si iaurt