Desert bomboane raw

de Zamfira in Dulciuri, 12 Apr 2018 | 4448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g curmale
  • 200 g stafide (galbene, maro, roșii)
  • 100 g fulgi nucă de cocos
  • 100 g nuci măcinate (caju, alune de pădure sau migdale)
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 lingură unt de arahide
  • 6 linguri fulgi de ovăz(măcinate sau mărunțite)
  • caise confiate
  • vișine, cireșe amare
  • esență de vanilie, rom
  • apă plată (aproximativ 300 ml, depinde de consistența pastei de curmale cu stafide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane raw:

Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru a permite și celorlalte ingrediente să se încorporeze.

Împărțim compoziția în trei părți egale și adăugăm din ingredientele de mai sus (după preferință, 1. nuci de cocos, cacao, ovăz , 2. nuci, ovăz, unt de arahide, 3. nuci, ovăz, cacao, ștevie, 4. nuci, ovăz și diferite esențe). În mijlocul bomboanelor punem câte o caisă sau cireașă amară.

Formăm bile de mărimea unei nuci și le dăm prin fulgi de cocos, nuci măcinate sau cacao. Menționez că, bomboanele cu aromă de cacao, necesită o lingură de fulgi ștevie sau o linguriță de miere.

Și gata … lăsăm bomboanele raw la rece pentru o oră sau două.

Succes și să aveți poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane raw" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca