Desert briose cu banane si sos caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Noi 2017 | 2541 vizualizari

 

Eu deja fac probe pentru retetele de sarbatoare, mai exact pentru masa de Craciun. Aceste briose sunt extra, mega delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 75 g margarina Unirea
  • 1 banana
  • 120-130 g faina
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 cuburi de ciocolata
  • + 2 linguri de zahar + 3 linguri de smantana pentru frisca pentru sosul caramel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu banane si sos caramel:

Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite.
Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita.
Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt.

Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pregatim sosul caramel: caramelizam zaharul si apoi adaugam smantana. Lasam pe foc pana cand se topeste zaharul. Punem cu o lingura deasupra brioselor fierbinti.

TIPS-URI

1

Sunt atat de bune, incat trebuie dublata cantitatea ingredientelor.

2

Sosul caramel se poate inlocui cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu banane si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere