Desert briose cu fructe de padure

de susu in Dulciuri, 23 Mar 2018 | 2667 vizualizari

 

Minunate, pufoase si acrisoare de la fructe

 

INGREDIENTE

  • 2 oua galbene de tara
  • 1 cana de 250 ml ulei
  • 1 cana de 250 ml lapte gras
  • 2 cani de 250 ml faina
  • 1 cana de zahar de 250 ml
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 plic praf  de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja de portocale si 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coniac pentru aluat si 1 lgt pt fructe
  • 300 gr amestec fructe de padure
  • In loc de fructe putem folosi ciocolata sau crema de cioco, fructe uscate, gem etc
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu fructe de padure:

Lasam fructele la dezghetat.

Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice.

Ca sa topim bine zaharul, facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pusa treptat in ploaie. Folosim in continuare mixerul, dar cu pauze si lasam aluatul sa se odihneasca intre timp. Va rezulta un aluat ca de clatite mai gros care face niste basici. Ingredientele folosite trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Punem aluat in jumatate de forma, fructe, iar aluat si apoi fructe. 

Dam la cuptorul incalzit, pentru 30 de minute, la 160 de grade C. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca cu usa intredeschisa. Fructele se pot pune si congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake