Desert briose cu pere si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2018 | 2766 vizualizari

 

Daca tot se gasesc pere gustoase pe piata, am profitat si am facut ceva dulce. Pentru reteta m-am inspirat din Bucataria Ramonei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 200 g pere curatate de coaja si cotor
  • Crema:
  • 120 g unt moale
  • 150 g branza pufoasa cu smantana
  • 100 g zahar pudra cernut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu pere si crema de branza:

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu formele cu aluat, iar pe deasupra brioselor se pun celelalte cubulete de pere. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele sunt rumenite frumos. Se lasa sa se raceasca.

Crema se pregateste mixand toate ingredientele.

Inainte de a orna briosele, crema se mai da la rece pentru a se mai intari, apoi acestea se pot decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Felie de ciocolata