Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 5 Oct 2017 | 3313 vizualizari

 

Desi nu o folosesc frecvent in retetele mele, ingredientul meu secret fiind ciocolata am incercat sa dau curs provocarii. :)

 

INGREDIENTE

  • 440 g faina
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 rodii
  • 2 lingurite cu varf ghimbir
  • 120 g unt topit
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 lingurita sare
  • 2 plicuri praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte 
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata:

Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba.

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron amestecam ingredientele lichide: laptele, ouale si untul topit, apoi le adaugam in gropita facuta in ingredientele solide si le amestecam. La sfarsit punem si samburii de rodie.

Umplem pe jumatate formele de briose cu aluatul, adaugam ciocolata cu lapte apoi restul de aluat si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 10 minute. Scoatem tava din cuptor adaugam ciocolata alba si mai dam la cuptor pentru inca circa 10 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

aluatul va avea cocolase, nu va speriati;

2

nu umpleti formele de briose integral.

3

din cantitatea de mai sus mi-au iesit in jur de 32 de briose

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu rodie, ghimbir si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui