Desert budinca de macaroane cu branza si nuca

de Lau in Dulciuri, 24 Aug 2021 | 2324 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g macaroane
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g nuca tocata(eu am avut macinata)
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 750 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • stafide,fistic,merisoare
  • 30 g unt
  • 2 linguri pesmet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de macaroane cu branza si nuca:

Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca)

Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat cu esenta de rom dupa gust.

Batem ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase si si-au dublat volumul.

Branza mea a fost mai uscata si am folosit smantana,daca a voastra e cremoasa nu folositi.

Adaugam smantana peste oua,nuca,coaja de lamaie si esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care adaugam branza de vaci.

La final adaugam stafidele sau ce alte fructe folosim.

Intre timp au fiert pastele si le scurgem de apa,adaugam amestecul de branza,amestecam usor pana ce se omogenizeaza.

Turnam tava cu unt si tapetam cu pesmet si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos cca 30 min la 180 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de macaroane cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Mona