Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Iul 2017 | 2377 vizualizari

 

Aveam cateva chifle si pentru ca nu se mancau si nici sa le arunc nu vroiam, am pregatit aceasta budinca cu fructe care a iesit peste asteptari de buna! 

 

INGREDIENTE

  • 300 g chifle
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g coacaze negre
  • 100 g cirese
  • 100 g visine
  • zahar pudra vanilat pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din chifle cu fructe de sezon:

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg.

Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se toarna peste lapte. Se toarna amestecul peste bucatile de chifla si se amesteca usor pana se incorporeaza tot laptele. 

Ciresele si visinele se spala si se scot samburii. Coacazele se curata de codite si se spala. 

Coacazele si ciresele se adauga peste chifle si se amesteca bine. Se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se lasa la racit, dupa care se presara zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Chiflele pot fi inlocuite cu cornuri.

2

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia.

3

Se pot adauga orice fel de fructe preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din chifle cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale si vanilie