Desert chec cu cacao si nuci

de CameliaR in Dulciuri, 22 Apr 2017 | 5625 vizualizari

 

Delicii de Paste! Am pregatit acest chec de Paste, iar cei dragi au fost tare incantati de el. A fost pufos si foarte delicios. Noi l-am servit si dimineata, alaturi de o cana cu lapte.  
 

 

INGREDIENTE

  • 190 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 80 g nuci macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si nuci:

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri, punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi, cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea  tare. Peste galbenusuri, punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri, toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula, de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina.

Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata, ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel pana terminam de asezat in tava, ambele compozitii. Deasupra, presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni