Desert chec cu fructe uscate

de Rocsi in Dulciuri, 8 Mai 2018 | 4982 vizualizari

 

Voi de cand nu ati mai pregatit un chec? Desi imi plac atat de mult checurile, fac cam rar, recunosc, pentru ca mereu ma apuc de alte dulciuri si cam las checurile deoparte. O sa incerc sa fac mai des, ca le putem lua si la pachet si intr-o mica pauza, putem savura o feliuta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 portocala
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 100 gr mix fructe uscate (l-am folosit pe acesta de la Sano Vita)
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu fructe uscate:

Separati ouale, mixati albusurile spuma, adaugati zaharul treptat, mixati in continuare pana zaharul este complet dizolvat. Radeti coaja portocalei, iar sucul il stoarceti.

Galbenusurile le amestecati cu sarea, uleiul, adaugati si sucul de la portocala. Peste albusurile spuma, puneti galbenusurile, amestecati usor. Cerneti faina, o amestecati cu praful de copt, le adaugati in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o paleta. La final incorporati fructele uscate si vanilia.

Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, turnati compozitia, o nivelati. Incingeti cuptorul, reglati la 160 de grade C, cu ventilatie (180 de grade C cuptor pe gaz), bagati checul in cuptor. Il lasati la copt, pana trece testul scobitorii, cam dupa 25 de minute il verificati.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se racoreasca putin. Il pudrati cu zahar si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu gem de zmeura