Desert chec cu lamaie si mac

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Mai 2018 | 2743 vizualizari

 

Aceasta reteta am luat-o dintr-o carte, insa cu glazura nu prea pot sa ma laud. Nu am avut zahar pudra gata amestecat cu amidon, asa ca a trebuit sa improvizez. Daca nu se incheaga glazura dupa ce se mai racoreste, puteti sa mai adaugati amidon si sa mai puneti craticiorul la foc, daca este cazul...eu nu am pus din prima atat amidon cat am scris, am pus doar 10 g initial, apoi am pus din glazura peste chec si in restul am mai pus 30 g de amidon si am presupus ca 50 g ar fi suficient pentru toata cantitatea, insa nu prea s-a inchegat nici asa.
O alta varianta ar fi sa puneti apa mai putina (eu am vrut sa o masor cu cana gradata, dar mai bine o masuram cu lingura)...sau sa nu mai faceti glazura :D
In carte glazura era facuta doar din 200 g zahar pudra si sucul si coaja rasa de la o lamaie, insa am presupus ca trebuie zahar pudra amestecat cu amidon, iar cand am amestecat ingredientele au fost foarte uscate, de aceea am adaugat apa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 170 g zahar
  • 160 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 50 g mac
  • sucul si coaja rasa de la doua lamai (lamaile au avut 240 g)
  • 150 g unt topit
  • Glazura:
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 50 g amidon
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie ( lamaia a avut 130 g)
  • 50 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu lamaie si mac:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja rasa de la doua lamai si untul topit. Se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava pentru chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava la cuptor pana cand checul cu lamaie si mac se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca apoi.

Se pregateste glazura: intr-o craticioara se pun zaharul pudra, zaharul pudra vanilat, amidonul, sucul si coaja rasa de la o lamaie si apa si se amesteca. Se pune craticioara la foc si se fierbe compozitia. Glazura se lasa sa se racoreasca, apoi se intinde pe chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si piersici