Desert chec cu pere si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 22 Sep 2020 | 2199 vizualizari

 

Recent am achiziționat niște cacao extra black și am tot testat-o în diferite rețete de prăjituri. Îmi place grozav de mult. Să nu vă speriați de culoarea checului. Nu l-am ars. :)) A ieșit fix pe gustul nostru (nu foarte dulce) și vă invit și pe voi să-l încercați.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pere
  • 3 ouă mari
  • 150 g zahăr măcinat
  • 125 ml ulei
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 40 g cacao extra black
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 50 ml lapte
  • zeamă de lămâie
  • pentru decor:
  • 20 g ciocolată albă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu pere si ciocolata:

Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara.
Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de 1-1,5cm. Se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează gălbenușurile cu jumătate din zahărul măcinat. În alt vas se mixează albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă restul zahărului măcinat până când compoziția a devenit bezea. 

Se adaugă laptele cu uleiul si se mixează după fiecare, apoi se adaugă  alternativ făina și bezeaua. După prima tranșă de făină se mixează cu mixerul, apoi se folosește o spatulă și se amestecă ușor de jos în sus (pentru a nu scoate aerul din compoziție). uleiul, a doua treime de faina, laptele si am am incheiat cu faina ramasa. Se amestecă după fiecare până la încorporare, apoi se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereții laterali. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace 45-50 de minute până când trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în chec, iese curată, fără urme de aluat lichid).


Se scoate tava din cuptor, se pune checul pe un grătar și se lasă să se răcească complet.

După ce se răcește complet, se topește ciocolata pe baie de aburi și se ornează checul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise