Desert chec cu portocale, rom si stafide

de katty in Dulciuri, 22 Feb 2020 | 2074 vizualizari

 

Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri rom
  • 2 linguri apa calda
  • 5 linguri zeama de portocale+2 linguri ptr compozitia cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 70 gr stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu portocale, rom si stafide:

Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul.

Scurgem stafidele.

Adaugam zeama  care a ramas , zeama de portocale si coaja de portocala rasa.

Cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza toata faina. Turnam 3/4 din compozitie in 3 tavi de chec. In compozitia  ramasa adaugam cacaua si cele 2 linguri zeama de portocala , apoi adaugam stafidele.

Impartim compozitia in cele 3 tavi. 

Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute  sau pana trec proba scobitorii. Lasam checurile sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra .

TIPS-URI

1

daca stafidele sunt foarte ucate si nu mai ramane lichid puteti sa adaugati 1 lingura de rom direct in compozitia de chec

2

pentru o aroma desavarsita avem nevoie de un rom de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu portocale, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza