Desert chec cu rahat

de loredanaaa in Dulciuri, 4 Iul 2017 | 2047 vizualizari

 

Un chec pufos si aromat si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr unt topit
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr rahat tocat marunt
  • coaja razuita de la o portocala sau lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu rahat:


Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem consistenta unei creme.

 Peste spuma de albusuri, adaugam gălbenușurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu mișcări de sus in jos.

 Treptat adăugăm faina amestecata cu praful de copt, alternand cu untul topit. Punem coaja de portocolata si zaharul vanilat, incorporam usor. Apoi adăugăm și rahatul, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt. 

Checul il lasam la cuptor pana trece “testul scobitorii” .

Eu am făcut si cateva briose (6 briose) din acelasi aluat, in care am adaugat cateva smochine.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun