Desert chec economic cu mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 28 Sep 2018 | 4208 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic) + 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec economic cu mere:

Doua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete.

Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii.

Peste fiecare categorie de mere se presara cate un plic de zahar vanilinat, cate o lingura de zahar si cate un varf de lingurita de scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se pun oul, zaharul, un praf de sare, uleiul, otetul si esenta de vanilie. Se mixeaza, apoi se adauga laptele caldut, faina (treptat) si praful de copt si se omogenizeaza.* Se incorporeaza jumatate de lingurita de scortisoara si merele taiate cubulete. Se toarna compozitia intr-o tava pentru cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Deasupra compozitiei se asaza merele taiate felii pe doua randuri. Se introduce tava la cuptor pana cand checul este gata si trece de testul scobitorii.

 

*Initial am pus 300 g faina si am mai adaugat inca 50 g dupa ce am incorporat merele pentru ca acestea isi lasasera zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec economic cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat