Desert chec tigrat cu cacao

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Feb 2020 | 4239 vizualizari

 

Checul asta este delicios si este ideal atunci cand se anunta musafiri: se face rapid si sigur este pe placul tuturor. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec tigrat cu cacao:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza).

Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula.

 Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.

Impartim compozitia in 2 boluri, iar intr-una dintre ele adaugam cacao.

Punem compozitiile in 2 posuri. Tava o tapetam cu hartie de copt si trasam dungi dintr-un capat in altul al tavii cu fiecare culoare pe rand.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Il pudram cu zahar pudra imediat ce il scoatem din cuptor, dar il lasam sa se raceasca inainte sa il portionam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec tigrat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si visine