Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine

de Rocsi in Torturi, 18 Aug 2019 | 6661 vizualizari

 

Ce spuneti de o felie delicioasa de cheesecake, fara coacere, cu multa zmeura si un sos de visine? In plus, este si fara zahar, pentru ca de aceasta data am folosit indulcitor! Mi se par atat de minunate deserturile cu fructe si profit in fiecare sezon, in functie de ce fructe gasesc in piata, sa pregatesc ceva bun!

 

INGREDIENTE

    • 200 gr biscuiti cu indulcitor
    • 100 gr unt
    • 400 gr iaurt grecesc
    • 250 gr mascarpone
    • 4 linguri indulcitor pudra
    • 200 gr zmeura proaspata (sau congelata)
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingurita esenta de lamaie
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 4 foi de gelatina

Pentru sosul de visine:

  • 250 gr visine
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • 1 lingura rasa amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine:

Biscuitii ii rupeti bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Intr-un bol amestecati biscuitii macinati cu untul. Asezati un inel detasabil,cu diametrul de 20 cm, pe un platou. Puneti amestecul de biscuiti, apasati bine cu mainile sau cu fundul unui pahar. Il dati la rece. Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece pentru 5 minute. Mascarponele il mixati cu iaurtul, apoi adaugati indulcitorul. Incorporati vanilia, esenta de lamaie si coaja rasa de lime. Scurgeti de apa foile de gelatina, le topiti pe baie de aburi. Gelatina topita o amestecati cu crema de iaurt cu mascarpone, mixati bine sa se incorporeze. Scoateti blatul de biscuiti de la frigider. Puneti 3-4 linguri de crema, o nivelati, asezati jumatate din zmeura. Veniti iar 3-4 linguri de crema, o nivelati si restul de zmeura, iar la final crema ramasa. Dati cheesecake-ul la rece 4-5 ore sau peste noapte.

Sosul de visine: Spalati visinele, le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita cu indulcitorul, le transferati pe foc. Fierbeti sosul 4-5 minute, la foc mic, amestecati din cand in cand. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste visine. Amestecati continuu, pana sosul se ingroasa putin. Il luati de pe foc si il lasati sa se raceasca. Dupa ce a stat cheesecake-ul la rece, il scoateti din frigider, indepartati inelul. Puneti usor sos de visine, lasand sa curga si pe margini. Il decorati cu frunze de menta si ornamente fluturasi sau cum va place. Il portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze