Desert cheesecake cu merisoare si alune

de Panacris in Torturi, 31 Dec 2019 | 1883 vizualizari

 

Trebuie să închei anul cu bine! De Craciun am cam lenevit, motivat :D, am fost răsfățată, acasă la părinții mei. Dar nu se putea să nu prepar chiar nimic. Așa că am făcut un dulce, așa mai de la oraș ;) Simplu, rapid și delicios! Una dintre rețetele de orășancă din seria Bunătăți pentru Crăciun! ;) Sărbători minunate în continuare! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • biscuți cu cacao cca. 400 g,
  • unt 200 g,
  • Pentru cremă:
  • mascarpone cca. 500 g,
  • brânză de vaci 500 g,
  • zahăr pudră după gust cca 100 g,
  • ouă de găină 4 bucăți
  • mersioare SanoVita cca. 200 g,
  • Pentru toping și decor:
  • Alune nesărate măcinate cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu merisoare si alune:

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.

Se servește rece, presărată cuu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu merisoare si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

oanapl 1

02.01.2020, 20:21

Ce bunătate!

Rocsi 1

03.01.2020, 21:00

Sunt foarte bune cheesecake-urile! Sunt printre deserturile noastre preferate!

dantes 1

04.01.2020, 10:47

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale