Desert cheesecake cu piersici

de Oana in Torturi, 7 Aug 2017 | 2933 vizualizari

 

De sezon, racoritor si mega bun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura cacao

Umplutura:

  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr crema philadelphia
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr crema de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 piersici coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie

Decor:

  • 2 piersici
  • 2 linguri zahar
  • 10 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu piersici:

Blat: Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua.
Adauga apoi untul topit si amesteca bine
Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine


Umplutura: Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema philadelphia, mascarpone si crema de cocos. Mixeaza-le cu zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia.
Curata piersicile si mixeaza-le apoi la blender impreuna cu zeama de lamaie, pana obtii un piure fin. Adauga piureul in castronul cu branza.
Bate ouale si pune-le in compozitie.
Mixeaza totul bine ca sa obtii o crema fina si uniform amestecata.
Rastoarna umplutura peste blatul de biscoturi din tava si coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 40 de minute, pana compozitia e inchegata bine. Scoate apoi tava din cuptor si lasa-l la racit.


Decor: Taie piersicile, cu tot cu coaja, in felii subtiri. Unge o tigaie mai mare cu unt, presara zaharul si pune feliile de piersici. Pune tigaia pe foc potrivit pana ce zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze usor.
Intoarce feliile si pe partea cealalta si mai lasa-le sa se inmoaie 2-3 minute.
Ia tigaia de pe foc si asaza apoi feliile de piersici peste cheesecake, apoi pune-l la frigider pentru 2-3 ore, sa se raceasca bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Minnie